Vaníliás keksz
25 dkg liszt,
10 dkg cukor (nádcukor is lehet),
12,5 dkg lágy vaj,
1 tk sütőpor,
1 cs vaníliás cukor,
1 tojás
Még:
2 dkg cukor (pl. nádcukor),
1 cs vaníliás cukor, lekvár
Elkészítés:
A tésztához valókat dagasztó spirállal ellátott robotgéppel jól összedolgozzuk.
Deszkán átgyúrjuk, és két egyforma méretre vágjuk.
A cipókat kb.4 cm széles hengerekké sodorjuk, és meghempergetjük őket a cukros egyvelegben. Kb. 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Sütés előtt fél centi vastagságú karikákra szeleteljük.
A sütőpapírra helyezett tallérokat közepes hőfokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése