Méteres sütemény
26 dkg porcukor,
4 tojássárgája,
26 dkg liszt,
3/4 sütőpor,
1 evőkanál kakaó (cukrozatlan),
1 dl étolaj,
1 dl "langyos" víz,
4 tojásfehérje.
Krém:
2 dl tej,
1 cs. puncs pudingpor(de lehet vanília is),
10 -15 dkg porcukor,
12,5 dkg ráma,
rumaroma(ízlés szerint).
Máz:
7 dkg vaj,
7 evőkanál porcukor,
4 evőkanál porcukor,
egy kevés víz.
Elkészítése:
A 4 tojássárgáját a 26 dkg porcukrot habosra kikeverjük,és közben kanalanként hozzáadjuk az 1 dl étolajat,az 1 dl "langyos" vizet,és a sütőporos lisztes keveréket,és végül a 4 tojásfehérjének a habját. Őzgerinc formákat kibéleljük zsírpapírral,és a tészta egyik felét beleborítjuk az egyikbe,a másikba rakunk 1 evőkanál kakaót. Előmelegített sütőbe egyszerre megsülnek.
Amíg sülnek elkészítjük a krémet,ami t így készítünk el: 2 dl tejet,1 cs. puncs pudingot (vagy vaníliásat) megfőzzük sűrűre.10-15 dkg porcukrot kikeverünk 12,5 dkg vajjal és ha kihűlt langyosra a pudingunk,akkor a kettőt összekeverjük. Időben megsültek a tésztáink,megvárjuk amíg teljesen kihűlnek és egyforma darabra vágjuk fel őket. Felváltva rakjuk őket,és közé rakjuk a krémet. Ha jól dolgoztunk,akkor 2 rudat kapunk. Elkészítjük a mázat,amit úgy készítünk,hogy:a 4 evőkanál kakaót,a 7 evőkanál porcukorral,és egy kevés vizet felrakunk a tűzhelyre,ha elolvadtak akkor belerakjuk a rámát is (attól lesz fényes).
Ezt ráöntjük a kész rudainkra,és berakjuk őket a hűtőszekrénybe.
Másnap már jól összeérnek az ízek,és srégen felszeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése