Tojásos nokedli
50 dkg liszt,
5 dkg zsír,
2 dl tejföl,
6-8 tojás,
só, bors, ízlés szerint.
Elkészítés:
A lisztet mély tálba tesszük, hozzáadunk 1 tojást, sót, és annyi vizet, hogy fakanállal eldolgozható legyen. A masszát addig kell keverni, amíg a tészta hólyagot vet és elválik a tál oldalától. A tésztát szaggatóval forrásban levő sós vízbe szaggatjuk. Ha kifőtt, hideg vízzel leöblítjük, lecsurgatjuk, majd egy serpenyőbe, forró zsírba rakjuk. A forró zsírban megforgatott galuskára a felvert tojásokból és a tejfölből kevert masszát ráöntjük. Állandóan kevergetve sütjük addig, míg a tojások megsülnek. Forrón, tavaszi fejes salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése