Krémes citromtorta
Hozzávalók:
6 dkg vaj
7 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
3 kanál tejföl
1 tojás
1 citrom
A krémhez:
2 dl tejföl
10 dkg cukor
2 citrom
1,5 dl tej
1 csomag habpor
1 csomag zselatin
Elkészítés:
Tálba tedd bele a vajat és a cukrot, és egy habverővel keverd őket simára. Ezután üsd bele a tojást, add hozzá fél citrom levét, valamint reszeld bele egy egész citrom héját, ezt is keverd simára, és óvatosan, hogy ne legyen csomós, add hozzá a lisztet és a tejfölt. Vajazz ki egy sütőformát, egyengesd el benne a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben készítsd el. Ha megvan, tedd félre, hogy hűljön.
A tejet és a habport verd fel, majd add hozzá két citrom levét és egynek a héját, valamint a cukrot.
Készítsd el a zselatint a csomagolásán feltüntetett módon, és két kanál krémet keverj bele, amikor még folyós, majd ezt az egészet add hozzá a krémhez. A tésztára öntsd rá a masszát, tegyél pár karika citromot héj nélkül a tetejére, és tortazselével koronázd meg az egészet. Pár órára tedd a hűtőbe, hogy igazán hűs élményt nyújtson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése