2013. szeptember 7., szombat
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók:
10 dkg darált mák,
20 dkg finomliszt,
20 dkg puha vaj,
10 dkg porcukor (pl. világos nádcukor),
2 tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A hozzávalókból linzertésztát készítünk. A tésztát tegyük fóliába, majd pihentessük a hűtőben 1-2 órát. Felhasználás előtt gyúrjuk át, majd a tenyerünk segítségével diónyi golyókat formázzunk, amikbe nyomjunk nagyobb mélyedéseket (ujj, fakanál nyele, és a krumplinyomó gömbölyűbb nyelével készítettem a mélyedéseket. A kekszeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, töltsük meg málna-, vagy ribizli lekvárral, majd előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süssük ki.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése