Fokhagymakrémleves
1 közepes vöröshagyma
2 evőkanál vaj
12 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
3/4 l húsleves
2, 5 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.
Aki nem szereti citromlével (én úgy szoktam)az ki is hagyhatja belőle.
Ez a mennyiség 2 főnek való adag. Családi adagnak a mennyiséget többszörözni kell. :-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése