Őszibarack süti
80 dkg liszt
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 tojás
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál szódabikarbóna
tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:
a kikapart tészta
1-1,
3 ek. baracklekvár
1 tk. vanília kivonat
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
5-6 db babapiskóta
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen.
Kis golyókat formázok belőle, mert duplájára fog nőni. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon kb. 15 percig sütöm.
Kihűtöm, majd kikaparom a közepüket. A tésztát meglocsolom rummal, egy- másfél deci tejjel, belerakom a lekvárt és a vanília kivonatot, majd habosra kikeverek 10 dkg vajat 15 dkg porcukorral és 2 evk. kakaóporral és a masszához adom. Ezt a krémet töltöm a kikapart golyók közepébe, majd kettesével összeragasztom őket. Piros-, és zöld színű ételfestéket felhígítok kevés vízzel, majd minden sütit bekenek és cukorba forgatom. Megmosott levélkékkel díszítem. Legalább egy napig állni hagyom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése