2010. május 4., kedd

Hófehérke



Hófehérke




















Hozzávalók:

40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg zsír
1 db tojás
1/2 cs. szalalkáli
1 kis p. tejföl

Krém:

1 l tej
4 cs. vaníliás pudingpor
50 dkg ráma
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és (gáz)tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle.

A krémhez a pudingot a tejjel elkeverem, megfőzöm. Amíg hűl, addig a cukrot a rámával habosra keverem, belerakom a vaníliás cukrot, majd hozzákeverem apránként a kihűlt pudingot.
Az elkészített krémmel a lapokat megtöltöm, a tetejére a tortabevonót felolvasztom és a lapra kenem. Legalább 1 éjjelre hidegre kell rakni, másnap fogyasztható.
Aki szereti a fehér csokit, rakhat azt is a tetejére, akkor egy kis rendes csokival megcsíkozható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése