2010. május 4., kedd

Hólabda, ahogy én készítem


Hólabda, ahogy én készítem
















Hozzávalók:

6 db tojás 
6 evőkanál liszt 
6 evőkanál cukor 6 evőkanál víz 
1 cs. sütőpor 
1-2 evk kakaópor 

A krémhez: 

1/2 l. tej 
4 evőkanál liszt 
20 dkg porcukor 
2 cs. vaníliás cukor
1 db ráma margarin 
kókuszreszelék 

olvasztott csoki díszíteni

Elkészítés:

A hozzávalókat piskóta szerűen kikeverjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, félbevágjuk. 
Közben elkészítjük a krémet: A lisztet a tejjel és a cukrokkal sűrűre főzzük. Amikor langyos hozzákeverjük a rámát. Kicsit hűlni hagyjuk, és megkenjük vele a lapot, majd kb. 5cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Egyesével kívülről is bekenjük krémmel, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kicsit hűtőbe rakjuk, majd az olvasztott csokival "lecsíkozzuk".


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése