2010. május 4., kedd

Tejszínes pudinggombóc gyümölcs levesekhez

Tejszínes pudinggombóc gyümölcs levesekhez


Hozzávalók:


1 cs. tejszínes pudingpor
a hozzá előírt tej és cukor (én 1dl tejjel kevesebbet raktam)
egy kevés zselatin


Elkészítés:
A pudingot előírás szerint elkészítjük: a tejet felforraljuk, majd belerakjuk a zselatint és a cukros pudingport. Folyamatos kevergetés közben besűrítjük, majd lezárjuk és hűlni hagyjuk. 
Néha megkeverjük, aztán egy nagy lapos tányérra kb 2cm vastagon elkenjük és teljesen kihűtjük.
Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Tálaláskor a tányérba "szaggatjuk" és rámerjük a levest. Tejszínhabbal és fahéjjal díszíthetjük. Fogyizók vagy cukorbetegek édesítőt is használhatnak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése