2010. május 4., kedd

Fűszeres körtelekvár



Fűszeres körtelekvár



Hozzávalók:

Tisztított körte

Cukor

2-3 szegfűszeg (én őröltet használtam)
Fahéj egészben
Zselésítő (bármelyik jó)
1 db citrom leve és héja

Elkészítés:
A megpucolt körtét darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük, rácsavarjuk a citrom levét, egy pici vízzel (kb 1dl) feltesszük főni, majd botmixerrel pépesítjük. Belerakjuk a fűszereket+ a citrom reszelt héját és összefőzzük. Hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt, majd kavargatva ismét felforraljuk. A fahéjat kivesszük és a lekvárt takarékra tesszük, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket, 10 percre fejre állítjuk, majd másnap amikor kihűltek, a spejzba rakjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése