2010. május 4., kedd

Töltött lángos


Töltött lángos




Hozzávalók:
3 dkg élesztő
1/2 liter tej

1 kg liszt

2 dl tejföl
1 evőkanál só
sajt és gépsonka

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőbe teszem és kidolgoztatom.
Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem.
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom tetszés szerinti nagyságúra.
Téglalappá nyújtom az egyes darabokat és beleteszek 1-1 szelet sonkát és trappista sajtot.
"Becsomagolom", majd forró olajban, frissen annyit sütök ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóban a hűtőbe teszem, és 1 héten keresztül akkor sütök belőle, amikor akarok. Fokhagymával, tejföllel és sajttal megszórva is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése