2010. május 4., kedd

Meggyes-mákos kalács





Meggyes-mákos kalács


Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
tölteni:
1 ü meggybefőtt
egy kevés mák (ki mennyivel szereti)
vaj a forma kenéshez
tojássárga lekenni
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel.
A vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc)
Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.
Ha valaki nem szereti a mákot, akkor dióval is lehet helyettesíteni.
A tészta alap, sokféleképp variálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése