2010. május 4., kedd

Gombás canelloni

Gombás cannelloni

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
50 dkg gomba
1 csomag cannelloni tészta
1 kis fej hagyma
pár gerezd fokhagyma

bors
oregáno
kakukkfű
olívaolaj
kevés liszt
2 dl tej

A besamelhez:

2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A tetejére:

reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymákat összevágom, kis olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst, és továbbpirítom. Amikor a hús elkészült, az apróra vágott gombát hozzákeverem, és még kb. 10 percig pirítom amíg megpuhul. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel. 2 evőkanál lisztet hintek rá, felöntöm 2 dl tejjel, és sűrűre főzöm.

Amíg hűl, elkészítem a besamelt:

Felolvasztom a vajat, ráhintem a lisztet, csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a tejet, és kb. 10 percig főzöm. Szerecsendióval és sóval ízesítem.

A cannelloni tésztákba kinyomózsákkal (kis uzsonnás zacskó is jó, aminek levágom a végét) belenyomom a gombás-húsos masszát.(Ezt most kanállal csináltam...)
Egy kivajazott jénai tálba teszem sorban a tésztákat, ráöntöm a besamelt, sajtot szórok a tetejére, és 180 fokon 40 perc alatt (vagy amíg a tészta megfő) megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése