2010. május 4., kedd

Egyszerű csalamádé


Egyszerű csalamádé




Hozzávalók:

1,5 kg hagyma

1,5 kg uborka
1,5 kg paprika

1,5 kg káposzta

1 kg sárgarépa
40 dkg cukor

7 dkg só

1/2 l 10% ecet

2 kk. borkén

2 kk. szalicil (én nátrium benzoátot raktam bele)
babérlevél, bors

Elkészítés:
A hozzávalókat legyalulom, rétegesen tálba rakom. Az ecetbe keverem a cukrot és a fűszereket, majd ráöntöm a zöldségekre. 1 napot állni hagyom, addigra a sótól és a cukortól levet enged (pont annyi lesz, amennyi kell). Másnap összekeverem és üvegekbe nyomkodom, a megmaradt levet ráöntöm. Ebből a mennyiségből kb. 10 db 7dl-es üveg lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése