2010. május 4., kedd

Citromhabos piskóta

Citromhabos piskóta

Hozzávalók:

2 db citrom leve és héja

1 nagy pohár tejföl
2 cs van. cukor
1/2 l hulala tejszín
ízlés szerint cukor
2 cs zselatinfix

1 nagy cs babapiskóta (vagy 5 tojásból piskótatekercs lap)
1 kis üveg pálinka

Elkészítés:

A tejszínhabot felverjük, majd amikor majdnem kész, belekeverjük a zselatinfixet. A tejfölt a cukrokkal és a citromlével+héjjal kikeverjük. A tejfölbe keverjük a kemény habot és a piskótával felváltva tálba rétegezzük. A piskótát meglocsoljuk a pálinkával, a tál aljára piskóta darabokat teszünk, rárakunk egy kis krémet, majd így rétegezzük, amíg tartanak a hozzávalók. A tetejére krém kerüljön. 1 éjjelre hidegre tenni, másnap fogyasztható.
Nálunk reggel készült, délután már rácsaptak a gyerekek. :-))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése