2010. május 4., kedd

Csirkekuglóf


Csirkekuglóf














Hozzávalók:
1 kg csirkemell
10-15 dkg csirkemell sonka

20-25 dkg sajt (fele füstölt, fele trappistával csináltam)
1 cs. snidling
20 dkg bacon szalonna

8 db tojás

1 db pritamin paprika

8-10 szem aszalt szilva


Elkészítés:

Béleljünk ki sütőpapírral egy kuglófformát. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. A befűszerezett hússzeleteket rakjunk le egy sorba a formába, tegyünk bele reszelt sajtot, 4 szem szilvát, szalámit és snidlinget, rakjunk rá újabb 4 szem szilvát, majd üssünk rá 4 tojást (úgy, mintha tükörtojás lenne),majd takarjuk le szalonnával, a maradék szalámival és tegyük rá a felcsíkozott paprikát. Végül reszelt sajtot szórjunk rá, verjük fel a megmaradt 4 tojást, öntsük rá és az egészet takarjuk le hússal. Tegyük forró sütőbe és süssük meg. Kb. 1,5 órát süssük 250 °C-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése