Hozzávalók:
60 dkg liszt
50 dkg ráma
4 evk. 10 %-os ecet
14 evk víz
csipet só
lekvár (sütésálló)
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a rámával, hozzáadom a vizet és az ecetet, majd pár órára (de akár egy éjjelre is lehet) hidegre teszem. Ha letelt az idő, vékonyra nyújtom, kb 6cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom, mindegyikbe beleteszek egy kevés lekvárt, kifli formára alakítom és tepsibe teszem.
180°-on megsütöm, majd még melegen porcukorral megszórom.
Egyszerű, gyors finomság.
60 dkg liszt
50 dkg ráma
4 evk. 10 %-os ecet
14 evk víz
csipet só
lekvár (sütésálló)
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a rámával, hozzáadom a vizet és az ecetet, majd pár órára (de akár egy éjjelre is lehet) hidegre teszem. Ha letelt az idő, vékonyra nyújtom, kb 6cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom, mindegyikbe beleteszek egy kevés lekvárt, kifli formára alakítom és tepsibe teszem.
180°-on megsütöm, majd még melegen porcukorral megszórom.
Egyszerű, gyors finomság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése