2010. május 4., kedd
Szalagos fánk
Szalagos fánk
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 db tojás sárgája
2 evk rum
Elkészítés:
Az élesztőt a meleg (nem forró!) cukros tejben felfuttatom. A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába rakom és a géppel kidolgoztatom. 30 percig kelesztem, majd kicsit lisztes deszkán kézzel kinyújtom és fánkszúróval kiszaggatom.
10 percig pihentetem, közben az olajat felforrósítom, a fánkok közepébe lyukat nyomok és a lyukkal lefelé teszem bele az olajba. Lefedve világosra sütöm, majd leveszem a fedőt, megfordítom és fedő nélkül megsütöm a másik felét is.
Porcukorral és házi baracklekvárral tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése