Fűszeres körtelekvár
Hozzávalók:
Tisztított körte
Cukor
2-3 szegfűszeg (én őröltet használtam) Fahéj egészben
Zselésítő (bármelyik jó) 1 db citrom leve és héja
Elkészítés:
A megpucolt körtét darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük, rácsavarjuk a citrom levét, egy pici vízzel (kb 1dl) feltesszük főni, majd botmixerrel pépesítjük. Belerakjuk a fűszereket+ a citrom reszelt héját és összefőzzük. Hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt, majd kavargatva ismét felforraljuk. A fahéjat kivesszük és a lekvárt takarékra tesszük, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket, 10 percre fejre állítjuk, majd másnap amikor kihűltek, a spejzba rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése