2010. május 4., kedd
Hófehérke
Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg zsír
1 db tojás
1/2 cs. szalalkáli
1 kis p. tejföl
Krém:
1 l tej
4 cs. vaníliás pudingpor
50 dkg ráma
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és (gáz)tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez a pudingot a tejjel elkeverem, megfőzöm. Amíg hűl, addig a cukrot a rámával habosra keverem, belerakom a vaníliás cukrot, majd hozzákeverem apránként a kihűlt pudingot.
Az elkészített krémmel a lapokat megtöltöm, a tetejére a tortabevonót felolvasztom és a lapra kenem. Legalább 1 éjjelre hidegre kell rakni, másnap fogyasztható.
Aki szereti a fehér csokit, rakhat azt is a tetejére, akkor egy kis rendes csokival megcsíkozható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése