2014. január 5., vasárnap

Sajtos ropogós


Sajtos ropogós







Hozzávalók:

10 dkg cheddar sajt reszelve
10 dkg liszt
7 dkg hideg vaj
2 evk hideg víz

pirospaprika

Elkészítés:

A reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, adjunk hozzá vajat és hideg kézzel, a lehető leggyorsabban morzsoljuk össze. Adjunk hozzá 1-2 kanál vizet, hogy összeálljon.
Tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe (de akár egy napot is kibír)
Nagyon vékonyra nyújtsuk ki (majdnem a nyújtódeszka nagyságúra ki lehet nyújtani), majd szaggassuk ki és előmelegített sütőben 200 °C–on süssük 6-8-10 percig.
Figyelni kell, mert hamar megég. Aranysárgára sütve, ropogósan a legfinomabb.
Cheddar sajt helyett trappistával is elkészíthető.
Ahogy sül, úgy fogy, úgyhogy az alapreceptet és 4x-es adaggal szoktam csinálni.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése