2014. január 18., szombat

Hortobágyi palacsinta, ahogy én készítem


Hortobágyi palacsinta, ahogy én készítem




Hozzávalók:

12 db sós palacsinta

1 kg darált hús
1 fej nagy vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
4-5 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, bors, majoránna, vegeta

1 pohár tejföl

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom a felforrósított olajon, majd belerakom a darált húst és "megkapatom". Hozzáadom a pirospaprikát, fűszereket, a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd belenyomom a fokhagymákat is. Addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul.
Amíg elkészül, addig megsütöm a palacsintákat A kisült palacsintákba 1-1 lyukacsos szedőkanálnyi húst rakok, becsomagolom és egymás mellé jénaiba teszem.A visszamaradt szaftba tejfölt teszek, ráöntöm a palacsintára és forró sütőben összesütöm.

A palacsinta receptjét itt találhatjátok (ehhez a recepthez nem kell bele a cukor, egyébként minden ugyanaz).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése