2014. január 12., vasárnap

Krémes szelet


Krémes szelet







Hozzávalók:

Tésztához:

6 db tojás
6 dkg porcukor
6 dkg liszt
3 kanál kakaópor (holland)
6 dkg darált dió
2 evőkanál víz
1 cs. sütőpor

Krém:

25 dkg porcukor
25 dkg margarin
2,5 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás cukor

Tetejére:

0,5 l tejszínhab (habmester, hulala)
reszelt csokoládé

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem, a sárgáját a porcukorral és a vízzel kikeverem.
Hozzáadom a kakaóporos-sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatom a felvert habot.
Sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm. (Vigyázni kell, mert a kakaóportól hamarabb megéghet!)
A lapot kihűtöm, közben megfőzöm a tejben a pudingot és azt is kihűtöm.
A margarint kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a kihűlt pudingot és a vaníliás cukrot is.
A kihűlt lapra kenem a krémet, majd a felvert tejszínhabot is rákenem.
A habot durvára reszelt csokival megszórom és kihűtöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése