2014. január 12., vasárnap

Almás amerikai palacsinta vanília sodóval és pirított dióval


Almás amerikai palacsinta vanília sodóval és pirított dióval




Hozzávalók:

1 adag palacsintapor
3 db alma
fahéj
porcukor
pirított dió

1 cs. vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
3 dl tej
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

A palacsintaporhoz adom a folyékony hozzávalókat és a reszelt almát, majd felforrósított serpenyőben megsütöm a palacsintákat.
A vaníliás pudingot a cukorral, tejjel, tejszínnel összemelegítem, ha túl sűrű, még tejjel hígítom. A diót száraz serpenyőbe teszem és kicsit megpirítom, majd nyújtófával durvára töröm.
Tálaláskor a palacsintába fahéjas porcukrot szórok, negyedbe hajtom, ráöntök a sodóból és porcukorral, meg tört dióval díszítve tálalom.

A palacsinta receptjét itt találhatjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése