2014. január 12., vasárnap

Diós guba maradék bejgliből

Diós guba maradék bejgliből 









Hozzávalók:

maradék diós bejgli (kb 1,5 rúd)
0,5 l tej
0,5 l tejszín
2 cs. vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
2 db alma

Elkészítés:

A bejglit felszeletelem, majd egy jénaiba egymás mellé rakom a szeleteket. Az almákat megpucolom és lereszelem, a tejet felforralom a cukrokkal és a tejszínnel. Amikor felforrt, a sor bejglire öntök annyit, amennyit felszív. Újabb sor bejgli következik, amire reszelt almát teszek, majd még egy sor bejgli, újra tejjel nyakon öntve. 
A rétegezést addig csinálom, amíg a hozzávalók tartanak, és előmelegített sütőben végül összesütöm az édességet. Amikor elkészült, pohárba téve, dióval megszórva tálalom.

Mákos bejglivel ugyanígy elkészíthető ez a "maradékelhasználós" édesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése