2014. december 20., szombat

Darálós keksz

Darálós keksz






Hozzávalók:

70 dkg liszt
1,5 cs. sütőpor
25 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
4 db tojás
25 dkg ráma 
1 kk. só

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverem, majd a rámával és a tojásokkal összedolgozom.
1 órát hideg helyen pihentetem, aztán a húsdarálóra szerelt kekszformázón átnyomom.

Ha ízesíteni szeretném, akkor kakaóshoz 3 evk kakaót, citromoshoz egy citrom héját és 1/2 citrom levét, kókuszoshoz egy maroknyi kókuszreszeléket dolgozok bele és úgy rakom hidegre.
Ha valakinek nincsen kinyomó formája, nyújtsa ki a tésztát, és kiszúróformákkal is kiszúrhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése