2014. február 8., szombat

Kelt csöröge és rózsafánk


Kelt csöröge és rózsafánk 









Hozzávalók:

4 db tojás
1 kis pohár tejföl
csipet só
1 evk. porcukor
60 dkg liszt
1 dkg élesztő

Elkészítés:

A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem és kidolgoztatom, majd fél órát hideg helyre teszem.
Az eredeti receptben Tyúkláb mintára hasonlít, a leírása is ott van, de nekem ez nem jött össze.
Egy fázis kimaradt, úgyhogy most ilyen vegyes minták lettek.
A kész tésztát vékonyra kinyújtottam, a felét "csörögemintára", a másik felét "rózsafánk" mintára szaggattam. Meleg, de nem forró olajban pirosra sütöttem. Porcukorral megszórva, sárgabaracklekvárral tálaltam.



Az eredeti recept Limarától származik, 
Tyúkláb-nak hívják és itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése