2014. február 1., szombat

Kombé

Kombé















Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 dl víz,
2,5 dkg élesztő,
1 kk. cukor,
3,5 dl tej,
1 tk. só

Kenni:

5 dkg vaj,
5 evőkanál olaj,

Töltelék:

1 nagy pohár tejföl,
1 fej lila hagyma,
10 dkg felvágott (most maradék párizsi)
10 dkg füstölt, főtt tarja
10 dkg reszelt sajt
1 doboz konzerv kukorica

1 db tojás
szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a kenyérsütő gépbe teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom. A tésztát 3 részre osztom, a töltelék hozzávalóit összevágom és kikeverem.
A vajat felolvasztom és elkeverem az olajjal.
A tésztát  egyesével kinyújtom, az elsőt megkenem az olajos vajjal, ráteszem a másik kinyújtott lapot, megkenem a töltelékkel  és ráteszem a 3. kinyújtott lapot.
Hajtogatom, olajozott tepsibe teszem bevágom és kb fél órát pihentetem. Tojással lekenem, szezámmaggal megszórom, és előmelegített sütőben megsütöm. (Kb. 180°.C-os sütőben 30 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése