2013. október 18., péntek

Mediterrán húsgombóc

Mediterrán húsgombóc






Hozzávalók:

1/2 kg darált hús (sertés, de lehet pulyka is)
2 db tojás
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
só, bors, vegeta
majoránna, fokhagymapor
fahéj, gyros fűszerkeverék
10 dkg reszelt sajt 
1 cs. petrezselyem
zsemlemorzsa (szükség szerint)

Elkészítés:

A hozzávalókat elkeverem, annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható legyen.
Kicsit pihentetem, majd golyókat formálok belőle és forró olajban kisütöm.
Lecsepegtetem az olajtól és tálalom.

A képen káposztafejen rögzítettem, süniként "szerepelt" egy iskolai rendezvényen.

Összeállítása pofon egyszerű: a kisült golyókat fogpiszkálóval egy káposztafejre rögzítem.
A Sün feje egy körte, szeme újhagyma és szemes bors.




  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése